Trend: Accessoires in Murano stijl

Murano stijl decoratie

Murano glas wordt gemaakt in Italië. In Venetië om precies te zijn. In de 13e eeuw werden allen glasblazers uit Venetië verplicht om te verhuizen naar het eiland Murano bij Venetië. Omdat men bang was voor brandgevaar in de stad. Sindsdien staat Murano staat bekend om haar glaswerk en glasfabrieken.

Wat is zo typerend aan Murano glas?

Het is herkenbaar aan het gebruik van de verschillende kleuren in het glaswerk.

Is het nog volop verkrijgbaar?

Ja, het is nog te verkrijgen bij verschillende glasfabrieken in Murano. Het is echter niet goedkoop. Dit komt doordat het handwerk is en de processen bewerkelijk zijn. Wil je jouw klanten toch Murano interieuraccessoires in aanbieden voor een schappelijke prijs, ga dan voor decoratie in ‘Murano stijl’.

Waarom is de Murano stijl zo populair?

De laatste tijd is de Murano stijl in diverse exclusieve interieurmagazines te zien. Dit zorgt automatisch voor meer vraag naar deze stijl. De Murano stijl is opvallend en onderscheidend en past goed in moderne en strakke interieurs. Het zijn ware eye-catchers. Consumenten willen zich onderscheiden qua interieur. En unieke items in hun huis plaatsen. Een vaas of decoratie-item in Murano stijl leent zich hiervoor uitstekend.

Waar kan je het inkopen?

Producten in de Murano stijl zijn o.a. te koop bij Joost Baakman Decoratie Groothandel: https://members.baakman.nl/glass-works/mg (inloggegevens kunnen worden aangevraagd bij sales@baakman.nl, een KVK uittreksel is hiervoor benodigd.)