Tips bij het inkopen van woonaccessoires

Tips inkopen van woonaccessoires

In Nederland zijn diverse groothandels te vinden die woonaccessoires en woondecoratie verkopen. Op deze website vind je een overzicht van deze groothandels.

Ga je binnenkort op pad om inkopen te doen als professional? Onderstaand hebben we enkele tips voor het inkopen van woonaccessoires en woondecoratie voor je verzameld!

Openingstijden

Als ondernemer zijnde spendeer je veel tijd aan je bedrijf en vooral als detaillist of wederverkoper ben je voornamelijk tijdens winkelopeningstijden aan het werk. Sommige woonaccessoires en decoratie groothandels houden hier rekening mee en hanteren 1 of meerdere dagen per week een koopavond (soms op maandag- of dinsdagavond). Echter sommige showrooms zijn alleen te bezoeken op afspraak.

Afname hoeveelheid

Sommige groothandels hanteren een minimale afnameverplichting t.a.v. aanschafwaarde of afname per aantal stuks / doos of pallet. Ben je een kleine ondernemer die een breed assortiment hanteert, informeer je dan vooraf bij de groothandel of er een afnameverplichting wordt gehanteerd (qua aantallen of prijs). Hier vind je een overzicht van groothandels zonder minimale afname verplichting.

Nieuwe klant

Wil je voor de eerste keer aankopen doen bij een groothandel neem dan o.a. een KVK inschrijving mee en een identiteitsbewijs. De meeste groothandels verkopen niet aan particulieren en op deze manier kan je aantonen dat je inkopen komt doen voor jouw onderneming. Informeer bij de groothandel die je wilt bezoeken of er nog meer informatie benodigd is om klant te kunnen worden.

Cash & Carry

Sommige groothandels hanteren het Cash & Carry principe. Dit houdt in dat zij voorraad houden van producten die u bij hen in de showroom of winkel ziet. U kunt deze producten dus direct afrekenen en meenemen. Sommige groothandels bieden een bezorgservice aan wanneer u grote partijen of goederen koopt.

Plan een route in

Wilt een dag uittrekken voor inkopen kijk dan op onze kaart voor groothandels in Nederland. U kunt zo een route uitstippelen. Wij adviseren om max 2/3 woonaccessoires groothandels in te plannen. Bij een groothandel die in de smaak valt, kunt u zoveel tijd kwijt zijn dat een bezoek aan de andere groothandels in het water komt te vallen.

Selecteer de juiste stijl

Groothandels tonen vaak niet hun complete product assortiment op hun website. Dit komt omdat het assortiment regelmatig wisselt en zij geen pure online verkopers zijn. Maar je krijgt vaak wel een indruk van het aangeboden assortiment. Zo weet je of stijl van de producten aansluit bij jouw inkoop behoefte en voorkom je een eventueel onnodig uitstapje naar een groothandel.