Plotters – Print zelf je A1 en A0 reclameposters

plotter-a1-a0-printer-poster

Besteed jij het printen van reclameposters nog uit? Het kan namelijk voordeliger zijn om deze zelf te printen voor jouw meubelwinkel, cadeauwinkel, tuincentrum, woonwarenhuis of groothandel.

Zelf posters printen met een plotter

Is het voordeliger om een plotter te kopen of om jouw reclameposters te laten printen bij de lokale drukkerij of printshop? Dat ligt aan de aantallen die je print. Heb je dagelijks een nieuwe actie? Of ben je eigenaar van meerdere winkels of vestigingen? Dan kan het slim zijn om op een centraal punt een groot formaat printer neer te zetten die alle prints maakt voor alle vestigingen.

Aanbiedingen rondom feestdagen

Vanaf de maand oktober komen er veel feestdagen aan. Denk aan Halloween, Sinterklaas, Kerst en Oud op Nieuw. Rond deze tijd zijn er vaak veel acties rondom het interieur. Denk aan Halloween versieringen voor in en om het huis. En cadeaus voor Sinterklaas en Kerst. En de decoratie artikelen die benodigd zijn rondom kerst. Zoals kerstballen en mooie verlichting. Allemaal redenen om aanbiedingen en acties bij klanten onder de aandacht te brengen.

Welke plotter kopen?

Waar moet je opletten als je een plotter koopt voor jouw winkel of groothandel? Zorg uiteraard dat deze in mooie kleuren kan printen. En dat de inkt hiervoor UV-bestendig is. Want als je een poster lang in de zon zet of in de etalage hangt en de inkt is niet UV bestendig dan kunnen de kleuren vervagen. En dat ziet er niet mooi en representatief uit. Daarnaast is het makkelijk dat er een opvangbak onder de printer zit. Zodat de posters niet op de grond vallen en beschadigen.

Hulp nodig bij het kiezen van een plotter?