Ondersteunende diensten t.b.v. interieurgroothandels

Als groothandel bent u dagelijks bezig met het opzetten van een goed assortiment voor uw klanten. Op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de markt is belangrijk. Er komt veel kijken bij het dagelijks runnen van uw business. Sommige werkzaamheden kunnen daarom uitbesteedt worden. Om tijd te besparen en zodat u de volledige focus op uw bedrijf kunt houden. Onderstaand suggesties van bedrijven die u kunnen ontzorgen in uw werkzaamheden.

W&R beveiliging – Beveiligt uw bedrijf, goederen en personeel

Het is dagelijks een gaan en komen van personen op uw bedrijf: klanten die komen inkopen, transportbedrijven met nieuwe goederen en vertegenwoordigers van interieurproducten. Het overzicht van wie er wel of niet thuis hoort is snel verloren. Receptiediensten of toegangscontrole zorgt ervoor dat er alleen mensen uw bedrijf betreden die daar ook thuis horen. Indien uw bedrijf op een industrieterrein ligt of een ander afgelegen gebied heeft een inbreker meer tijd en gelegenheid om ongezien uw groothandel te betreden. Ook vandalisme en diefstal heeft een grotere kans in afgelegen gebieden. Door mobiele surveillance van W&R beveiliging uit Uden wordt uw bedrijf regelmatig gecontroleerd en bezocht.

Dit heeft een preventieve werking waardoor inbraakschade wordt voorkomen. Mocht er toch een incident voordoen dan is er een beveiliger snel ter plaatse die adequaat optreedt. Wanneer aan het eind van de werkdag alle werknemers naar huis zijn loopt een beveiliger een brand- en controleronde. Tijdens deze ronde wordt gecontroleerd of alle deuren en ramen gesloten zijn. En kijkt of er brandgevaarlijke situaties zijn waarop deze preventief ingrijpt. Tevens wordt het alarm- en brandalarm ingeschakeld. Kortom, voor optimale veiligheid van uw bedrijf, goederen en personeel schakelt u W&R beveiliging uit Brabant in, werkzaam door heel Nederland. Ze maken gebruik van een andere aanpak dan de meeste bedrijven hanteren, namelijk de gastvrije pro-actieve aanpak. Het motto is “beter voorkomen, dan genezen.”

Nederlands Verbond van de Groothandel (NVG)

Het Nederlands Verbond van de Groothandel is een ondernemersorganisatie voor groothandels in Nederland. Zij behartigen de belangen voor groothandels en de daaraan gelieerde handel. Leden bestaan uit brancheverenigingen en groothandelsondernemingen. De NVG wijst politici en organisaties op de rol van groothandels voor de Nederlandse economie. Zij komen op voor de nationale en internationale belangen van de hele sector.

Het Nederlands Verbond van de Groothandel is gesprekspartner voor de overheid en adviseert t.a.v. beleid omtrent groothandels. Het NVG werkt intensief samen met leden en beoogt interactie met haar leden voor kennisdeling en draagkracht. Op de website van NVG wordt regelmatig nieuws over de branche gedeeld.

Bovenaan Internet – Online marketing bureau

Als groothandel heeft u een website beschikbaar. Maar het aantal bezoekers valt tegen. Indien u beter gevonden wilt worden in zoekmachines, moet uw site geoptimaliseerd worden voor zoekmachines. Bovenaan Internet is gespecialiseerd in online marketing zoals zoekmachine optimalisatie en social media. SEO is niet een vakgebied dat men er “even” bij doet. Dit vakgebied verandert continue door aanpassingen in zoekmachine algoritmes.

Bovenaan Internet test nieuwe technieken en ideeën zelf waardoor men weet wat wel of niet werkt. Er wordt niet gewerkt met black hat technieken en er wordt gekeken naar lange termijn resultaten. Met blackhat technieken kan je op korte termijn snel resultaat boeken, maar op lange termijn wordt je afgestraft door zoekmachines.

Rabobank Cijfers & Trends – Groothandels

De Rabobank maakt jaarlijks interessante rapporten over verschillende sectoren. Een van deze sectoren is de groothandel branche. Dit gaat uiteraard niet alleen over meubels en woondecoratie maar ook over andere typen groothandels zoals: horecagroothandels, technische groothandels en kledinggroothandels. Volgens de Rabobank worden groothandels steeds meer one-stop-shops. Oftewel binnen 1 branche gaan zij brede producten aanbieden. Zo hoeft de afnemers niet meer op verschillende adressen in te kopen.

Er komt dan ook meer concurrentie door branchevervaging. Daarnaast  zorgt omnichannel shopping ook voor een verandering in de traditionele groothandel markt. Je ziet binnen de interieurbranche ook steeds meer partijen die hun goederen (in een beveiligde omgeving) aanbieden aan vaste klanten.

Meer weten over de trends en verwachtingen? Lees het uitgebreide verslag hier.

Leven zonder BPA

Gezond leven voor een hardwerkende professional is belangrijk. Gezond eten en veel bewegen doen we volop. Maar wist je dat je dagelijks in aanraking komt met producten die je hormoonhuishouding verstoren? Bisfenol A is een hormoonverstorende stof die we dagelijks binnen krijgen. De stof zit in flesjes water, waterkoker, blikvoeding en diverse andere plastic producten. Deze producten geven de stof af aan het voedsel. Dit veroorzaakt een verhoogde kans op obesitas, onvruchtbaarheid, leerachterstand, hyperactiviteit en meer. Lees hier welke gezondheidsrisico’s er nog meer aan kleven.

In bijvoorbeeld Frankrijk is BPA al verboden in verpakkingsmateriaal van voeding. Maar in Nederland en België nog niet. Hier is men mee bezig. Maar ondertussen dat men bezig met BPA verbieden heeft men al onderzocht dat de vervangende stof van BPA net zo schadelijk is. Dit is namelijk Bisfenol S (BPS) en deze stof vertoond overeenkomende eigenschappen. Producten zonder BPA, BPS en ftalaten vind je hier.

Als ondernemer moet je blijven werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling

Je ben dagelijks druk bezig met klanten, inkopen en aansturen van je medewerkers. Op een gegeven moment vraag je je of of het allemaal goed doet. En brengt jouw bedrijf wel echt wat je gelukkig maakt? Wat zijn nou eigenlijk je drijfveren en waar wordt je gelukkig van? Hoe kom je hier achter? Door even een kleine break te houden. Piep er eens even 5 dagen tussenuit. En volg een training voor persoonlijke ontwikkeling en groei. In een dergelijke cursus krijg je meer zelfinzicht. Je leert jezelf beter kennen. Hierdoor groei je als persoon. En niet onbelangrijk als baas & ondernemer… je werkt aan je persoonlijk leiderschap. Na 5 dagen kom je als herboren terug op de zaak. Dat klinkt leuk zo een training, maar na enkele dagen ben ik vast alles weer vergeten. Nee hoor, en dat bewijzen ook deze recensies van deelnemers van een paar jaar/maanden geleden.