Trend: Accessoires in Murano stijl

Murano glas wordt gemaakt in Italië. In Venetië om precies te zijn. In de 13e eeuw werden allen glasblazers uit Venetië verplicht om te verhuizen naar het eiland Murano bij Venetië. Omdat men bang was voor brandgevaar in de stad. Sindsdien staat Murano staat bekend om haar glaswerk en glasfabrieken. Wat is zo typerend aan… Read More »

Meubelwinkels 2,1% meer omzet

De omzet van de detailhandel in Nederland was in het 4e kwartaal van 2018 3,2% hoger dan in 2017. De internetverkopen van detailhandelaren stijgen minder hard dan voorgaande jaren. In de meubelwinkels trok de negatieve omzetontwikkeling van het 3e kwartaal bij. In het 4e kwartaal behaalde deze branche 2,1 procent meer omzet dan in het… Read More »

Omzet groothandel 4,1 procent hoger

In het 4e kwartaal van 2018 was de omzet van de groothandel sector 4,1 % hoger dan in hetzelfde kwartaal in 2017. De omzet was vooral hoger in de handel in bouwmaterialen, elektronische apparatuur en olie/steenkool. In 2018 zijn er binnen de groothandel 347 faillissementen uitgesproken. Het laagste aantal sinds er voor deze sector faillissementscijfers… Read More »

Aanbod in paasdecoratie stijgt aanzienlijk

Aanbod in paasdecoratie bij groothandels Het aanbod in diversiteit in paasartikelen en paasdecoratie stijgt dit jaar aanzienlijk. Dit komt door de toegenomen vraag naar variatie vanuit de markt. Uit navraag in de markt blijken ook diverse groothandels vanuit hun klanten steeds meer vraag te krijgen naar variatie in paasartikelen. De standaardartikelen zoals de paastakken met… Read More »

Spotlight 2019

Spotlight 2019 Vakevent in Nieuwegein Over een paar dagen is het zover! Dan vindt Spotlight 2019 plaats. Een een beurs voor de branches zoals: woonaccessoires, gifts, design artikelen, lifestyle producten, stationery, boeken, koken, huishoudelijke artikelen, speelgoed en kinderproducten. 10 en 11 maart 2019 Op 10 en 11 maart 2019 vindt in de Beursfabriek in Nieuwegein… Read More »

Omzet in meubel en woninginrichting stijgen fors

De omzet in non-food bedrijven groeide flink in 2018. De omzet groeide 1,5% t.o.v. de omzet in 2017. Onder andere de omzet bij meubelwinkels en woninginrichting groeiden fors. Meer info vind je hier: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/07/omzet-detailhandel-ruim-3-procent-hoger-in-2018