Meubelgroothandel | Wat is het en voor wie?

Meubelgroothandel

De term ‘meubelgroothandel’ wordt vaak te pas en te onpas gebruikt. Tijdelijke sale outlets noemen zich dikwijls een meubelgroothandel. Het wordt ‘groothandel’ klinkt consumenten als muziek in de oren. Want dit woord staat vaak synoniem aan goedkoop. Daarom wordt de term vaak toegepast door retailers in de B2C (business to consumer) branche.

Maar een groothandel is officieel een bedrijf of organisatie die enkel verkoopt aan andere bedrijven. Het is dus een B2B (business to business) bedrijf. Je kan er alleen inkopen als je kan aantonen dat je een bedrijf bent. Dit vaak door middel van een KVK inschrijving.

Wie is de doelgroep?

Een echte meubelgroothandel is niet toegankelijk voor particulieren. Bedrijven die in de wederverkoop van meubels werkzaam zijn kunnen hier inkopen. Zoals hierboven aangegeven moet men dikwijls een KVK inschrijving meenemen en aantonen dat men in de interieurbranche men werkzaam is. Er wordt gewerkt met prijzen excl. BTW. Let op: het consumentenrecht is niet van toepassing bij een B2B aankoop. Dus een product retour sturen kan, alleen op basis van coulance van het bedrijf. Hier geldt bijvoorbeeld de 14 dagen zicht regel niet.

Overzicht van meubelgroothandels

Ben jij een professionele meubelinkoper? En wil je zien waar je terecht kan? Bekijk dan hier het overzicht.