Groothandels in brocante woonaccessoires

Groothandels in brocante woonaccessoires en decoraties

Groothandels in brocante woonaccessoires en decoratie

Groothandels gespecialiseerd in brocante meubels, woonaccessoires en woondecoraties zijn er diverse te vinden in Nederland. Op deze pagina’s vind je een overzicht van groothandels in woonaccessoires en woondecoraties en groothandels in meubels.

Wat is brocante?

Brocante is een stijl die het beste omschreven kan worden als meubels en woonaccessoires in stijl van grootmoeders tijd. De meubels en accessoires hebben een doorleefde en authentieke uitstraling: de verf is doorgeschuurd of gebladderd en heeft hier en daar een krasje of andere gebruikerssporen. De meubels kunnen daadwerkelijk oud en doorleefd zijn of het is een nieuw meubel of decoratiestuk dat is gestyled in de brocante look. De brocante look heeft een romantische en zachte uitstraling en spreekt hierdoor veel vrouwen aan.

Brocante is een Frans woord en naar het Nederlands vertaald zou dit antiek betekenen. Deze vertaling klopt echter niet, als we kijken naar hoe we in Nederland het woord brocante toepassen. Antiek is grofweg 100 jaar oud, en dat zijn brocante meubels en accessoires niet.

Voorbeelden van typische brocante accessoires of decoratie artikelen zijn: mandjes, engeltjes, producten met sierlijsten, vogelkooitjes, servies met bloemetjes, oude blikken en (lederen) koffers. Deze producten zijn vaak uitgevoerd in (gebroken) wit, zacht grijs of licht roze en soms versierd met bloemen afbeeldingen (voornamelijk rozen).