Bouwen van een nieuw pand voor groothandel of interieur

De economie draait goed. Diverse groothandels en producenten van woonaccessoires en meubels groeien uit hun jasje. Enkele bedrijven gaan verhuizen naar een bestaand pand. Maar er zijn ook enkele grote groothandels die een nieuw pand laten bouwen.

Daar gaan de nodige kopzorgen meegemoeid. Want hoe groot moet het nieuwe pand worden? Past het wel in het bestemmingsplan van de gemeente, is er grond beschikbaar en is deze betaalbaar?

Na het kiezen van de juiste plek moet er een architect en aannemer worden geselecteerd. Wanneer met de architect tot een mooi ontwerp is gekomen, mag de aannemer aan de slag. Die zal het plan bekijken en benodigd materiaal en personeel inschakelen. Materiaal zal men over het algemeen zelf voorradig hebben, denk hierbij aan: graafmachines, stalen rijplaten, gereedschap, steigers enz. Na de bouw zal een interieurarchitect aan de slag gaan met een ontwerp. Deze maakt niet alleen een mooi design, maar zorgt ook voor de inkopen. Naast praktische zaken zoals bureaumeubilair en verlichting zal deze ook zoeken naar sfeermakers. Zoals gordijnen, kussen, accessoires, vloerkleden en meubels zoals banken en stoelen voor in de ontvangstruimte.